Lancering Makers van Maastricht

Maastricht was in de 19e eeuw de eerste Nederlandse stad die zich industrieel ontwikkelde door de vestiging van de aardewerk- en glasfabrieken van Petrus Regout. Tot op de dag van vandaag is Maastricht nog altijd een stad van “makers” met de nodige creatieve ondernemers en designers. Deze makers zijn niet altijd even makkelijk op te sporen in hun ateliers en werkplaatsen. Daar komt nu verandering in.

MakersvanMaastricht zet een twintigtal creatieve ondernemers en hun producten centraal. Met een vlotte webshop, professionele productfotografie én interessante marketingactiviteiten wordt de sector als geheel in het zonnetje gezet. Op deze manier worden de makers efficiënt ondersteund en kunnen ze doen wat ze het liefste doen en waar ze echt goed in zijn: maken!

De webshop is als het ware een gezamenlijke etalage van makers en hun producten. Nu kun je op één centrale en goed vindbare plek zien wat de Maastrichtse creatieve maakindustrie te bieden heeft. Zo krijgen meubelmakers, modeontwerpers, kleinschalige makers en industriële vormgevers meer bekendheid in de regio en daarbuiten.

Creatief ondernemer Servaas Linssen (dearchitectuurstudio) vertelt: “De webshop is enorm waardevol bij het ontlasten van een maker. Ontwerp, ontwikkeling en productie is een zoektocht naar puurheid en verhoudingen, naar het mooiste materiaal en de beste technieken. Schoonheid komt voort uit aandacht, zorg en passie. Daar gaat enorm veel tijd en energie in zitten, en dan heb je het eigenlijk “alleen nog maar geproduceerd!” Het product mag nog een weg vinden naar zijn bestemming, de gebruiker, de klant. Dat is het waardevolle deel waar de webshop voor zorgt.”

Net als op een markt komt de klant via de webshop rechtstreeks in contact met de maker en vindt ook de betaling rechtstreeks plaats. Alleen hoef je voor deze markt de deur niet uit en kun je gemakkelijk lokale producten kopen vanuit je luie stoel. Kijk rustig rond en geniet van het gevarieerde aanbod.