Athos - The Real Social Label

We zijn een jaar of 6 geleden begonnen met het door ontwikkelen van Athos als dagbesteding naar Athos als platform voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we rondom passie en talent. Een aantal ambachten waarbinnen wij mensen verbinden aan producten met Cachet. 

De noodzaak voor een plek als Athos is ontstaan vanuit de wens om een plek te creëren waar alle mensen mee kunnen doen. Ook de mensen die in de huidige systemen buiten de bot vallen. Een plek waar je meerwaarde kunt creëren voor mensen door ze te laten ervaren wat het is om trots te mogen zijn op je werk, je product! Mensen weer deel uit te laten maken van een samenleving.

Wij doen dat voor een 140 tal diverse mensen die allemaal samenkomen rondom passie voor product, in hun zoektocht naar duurzame arbeid. Daarin bieden wij ondersteuning in dit proces en bij het maken van een product.

Wat maken wij allemaal?

Bij Athos bruist het in het gebouw. Je vindt er een heel aantal ateliers, een Restaurant, conferentieruimtes en een heerlijke stadtuin. Zo is er een schildersatelier, een houtbewerkingswerkplaats, een leerbewerkingsatelier, een spuitcabine, een lasergraveermachine en maken we high end jeans in ons jeanslab.

Wij maken heerlijke, eerlijke maaltijden in ons restaurant (nu natuurlijk even to go). We maken allerlei toffe producten van hout. Voor en in samenwerking met lokale ondernemers. We maken Jeans, met een goed verhaal. We maken voederhuisjes, leren accessoires, insectenhotels, cadeaupakketten, etc etc etc….

Het product vertelt ons verhaal!

Onze tip voor de makers van de toekomst: Gewoon doen! Maken is doen.
Begin bij je passie en dan komt de rest stapje voor stapje. Inspireer elkaar en help elkaar waar nodig is.

Tom Dauphin, Aukje Jacobs & Paula Marianne Pfeifer
Athos – The Real Social Label